small textbig text

© De Wijnhoek 1997 - 2007

First knowledge tests
knowledge tests: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - quiz

If you have examined the site well, then you can give the correct answer on each question. Pushing the 'answer button' at the end of the questionnaire will give you the test results directly. Press the reset button to try again. still to translate (someone?)

Good luck

line

1. Wat betekend 'droog' bij Wijn :

geen of weinig alcohol
wijn van druiven die weinig regen hebben gehad
niet zoet smakende wijn

2. wat bedoeld men met de term Dulce :

de uitgeperste druiveschillen
geduldige wijnboer in spanje
Spaans voor zoet

3. Door welke streek stroomt de Ebro :

Oporto
Rioja
Bordeaux

4. wat is chambreren :

een mexicaanse hoed
wijn op temperatuur laten komen
wijn in een kamer uitschenken

5. Wat bedoeld men met demi-sec :

tweede wijn van een chateau
halfdroog / licht zoetgehalte
gedemineraliseerde secco druiven

6. Wat is kurk :

een flessen stop
de bast van een kurkeik
een schimmel-infectie bij druiven

7. Een typische wijn uit de Elsaz :

chianti
riesling
Chablis

8. Witte wijn maakt men van:

gebleekte druiven
vooraf gepelde druiven
blauwe druiven / witte druiven

9. Witte wijn gemaakt van alleen witte druiven noemt men :

vin crémant
blanc de blancs
vin bourru

10. Wat betekend spätlese :

laat geplukte overrijpe druiven
een wijnvehaal voor het slapen gaan
opspattende wijn tijdens de tweede persing

11. Wat is een oenoloog :

een domme wijnboer
iemand die zich bezig houdt met de biologische en chemische samenstelling van de wijn
een wijnkenner

12. Espumoso is: :

het spugen van wijn tijdens een grote proeverij
een spaans wijndistrict
Spaans voor mousserende wijn

13. Wat is oversteken van wijn :

het overhevelen van de ene fust naar de andere
het transporteren van wijn van het ene chateau naar het andere
het verticuteren van de wijngaard

line



Score tabel
-0 - 4 ..correct : Beginner.
-5 - 9
..correct : Expert.
10 - 13 correct : Master

© De Wijnhoek 1997 - 2007