Wijngaard Sophia  
Wijngaard Sophia
 
Eigenaar: Alex en Marieke Bos-Zandleven
Oppervlakte: 200 m2
Druivenrassen: 33 stokken van 8 soorten (de vier blauwe: regent, rondo, leon millot, en arc d'triomph en de vier witte soorten: bianca, melody, merzling en de palatina).
Bezoek: op afspraak
Adres: Lofoten 85, 3524 EP Utrecht (+1.7 m. N.A.P)
Tel: 030 2885939
E-mail: Boszandleven@zonnet.nl
Internet: www.wijngaardsophia.nl

beschrijving van de wijngaard

Op zaterdag 26 oktober 2002 heeft mevrouw Sophia Zandleven uit Heelsum (waarnaar de wijngaard is vernoemd) in het bijzijn van familieleden de officiële opening verricht.

Marieke en Alex zijn aangesloten bij het Wijnmakers- en bierbrouwersgilde "De Amervallei" te Amersfoort en het Wijngaardeniersgilde.

Onder auspiciën van “De Amervallei” wordt jaarlijks een cursus “Wijnmaken voor beginners” georganiseerd. Ook op andere aspecten van het wijngaardeniers- en wijnmakersvak zijn zij actief. Zo waren zij betrokken bij de internationale wijnproeverij “Klassiek Europa” (organisatie “Perswijn”, het vakblad voor de wijnliefhebbers en –kenners) en worden studiereizen ondernomen zoals in het voorjaar naar Bosnië en in november 2004 naar Vini Tech te Bordeaux, de (inter)nationale vakbeurs op het gebied van wijn.

Geďnteresseerden over de activiteiten of de wijngaard kunnen meer informatie verkrijgen op de site of via het bovenstaande emailadres.
De eerste oogst is in 2004 van het land gekomen.

wijnvolume
rood.: 65 l.
wit...: 35 l.
Likeuren 2004
8 soorten waaronder Lycheelikeur, Rozenlikeur (winnaar FAWBG-keuring 2004), Ananaslikeur en Walnotenlikeur