Domein Klingelberg  
Domein Klingelberg
 
Eigenaar: Buurtvereniging Hoogstede-Klingelbeek
Oppervlakte: 400 m2
Druivenrassen: regent, bianca en johanniter
Bezoek: op afspraak.
Bezoek adres: Hoogstedelaan, 6812DM Arnhem (+23.6 m. N.A.P)
Corr. adres: Klingelbeekseweg 66, 6812 DH Arnhem
Tel.: 026 4421504
E-mail: charly@gugelot.net
Internet: www.hoogstede.nl (onder werkgroepen/activiteiten)

beschrijving van de wijngaard

Op de zuidhelling van de stuwwal langs de Rijn ligt de biologische wijngaard Domein Klingelberg. De wijngaard is gelegen op een volkstuinencomplex in de Arnhemse wijk Hoogstede-Klingelbeek. In 1998 is de wijngaard gestart en wordt enthousiast beheerd door een werkgroep van de buurtvereniging Hoogstede-Klingelbeek. In de loop der jaren heeft de wijngaard zich gestaag uitgebreid tot de huidige circa 400 m2 met regent, bianca en johanniter.

De eerste volwaardige oogst in 2002 heeft ruim 300 flessen wijn opgeleverd, waarvan circa 200 flessen rode wijn (regent). De oogst van 2003 heeft een wat lagere hoeveelheid dan 2002, maar naar verwachting een nog mooiere kwaliteit De vinificatie wordt uitgevoerd door Jan Oude Voshaar te Wageningen. Het grootste deel van de wijn wordt geleverd aan buurtbewoners, die hiervoor kunnen inschrijven.

Binnen het stedelijk gebied van Arnhem ligt de wijngaard in een unieke omgeving met wijds uitzicht. Eind 2003 is een spannende periode voor het voortbestaan van de wijngaard. In de nieuwbouwplannen die voor de buurt worden opgesteld, is de locatie van de wijngaard als groenzone aangeduid. Maar in één van de varianten is een weg over de wijngaard geprojecteerd. Geestelijke bescherming wordt tijdens het werk op de wijngaard ontvangen van een gewijd beeldje van St. Vincentius, beschermheilige van de wijn.

wijnvolume
rood.:
wit...: