Chateau du Tets  
Chateau du Tets
 
Eigenaar: Adrie Krielaart
Oppervlakte: 1000 m2
Druivenrassen: Diverse rassen 420 stokken: triomphe d'alsace, dunkelfelder, leon millot, dornfelder, rondo, regent, siegerrebe, ortega, pinot gris, zálágyongye en phoenix.
Bezoek: op afspraak (liefst zaterdag middag)
Adres: Van Tetsstraat 8, 2977 AL Goudriaan (-1.4 m. N.A.P)
tel: 0183 581640
E-mail: chateaudutets@gmail.com
Internet: http://www.chateaudutets.nl/wijngaard-blog/

beschrijving van de wijngaard

De naam van deze wijngaard en van de wijn van Tets is afkomstig van de "heer" van Goudriaan (na 1775). De stokken in de wijngaard staan in een lichte tot zware kleigrond op een afstand van 2 meter met tussen de rijen 1,50 meter. De koude en vaak harde westenwind wordt tegengehouden door een timmerfabriek.

De wijnen zijn nog steeds in een proefstadium; dat wil zeggen dat er nog aan het verbeteren van de kwaliteit wordt gewerkt. In 1994 bracht de wijngaard de eerste goede rode wijnen. In 1995 volgden 3 witte bijzondere wijnen. De rode heeft iets Bourgogne-achtigs. De witte variëren van riesling achtig, kruidig tot frisse tafelwijnen. In 1996 volgt een tweede uitbreiding. De resultaten waren in het vakblad De Wijngaard te lezen. De wijnen van du Tets bestaan uit e rode en 5 witte soorten.

Er wordt gestreeft naar zoveel mogelijk resistente rassen. Verder zijn er ongeveer 40 verschillende soorten rozen te zien. Vruchtenwijn, jam en druivenplanten zijn bij ons te koop.

Toeristische tips: De Alblasserwaard, waar deze wijngaard in ligt, is bijzonder bekend om zijn molens, die te vinden zijn bij Kinderdijk, Streefkerk, Groot-Ammers,Bleskensgraaf maar ook in Goudriaan. Den Haneker en het VVV geven folders uit met diverse agro-recreatie-activiteiten.

wijnvolume
rood.:
wit...: