Wijngaard Dassemus  
Wijngaard Dassemus
e-mail
 
Eigenaar: Ron Langeveld en Monique van der Goes
Oppervlakte: 2,5 ha.
Druivenrassen: rondo, regent, solaris, johanniter, bianca, pinotin, cabernet jura, cabertin, VB 32-7, VB 91-26-1, VB 11-11-89-12, phoenix.
Bezoek: op afspraak
Adres: Dassemussestraat 5, 4861 TG Chaam (+9.4m. N.A.P)
Tel:
E-mail: wijngaard@dassemus.nl
Internet: www.dassemus.nl

beschrijving van de wijngaard

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te beginnen in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. We zijn begonnen met een klein proefveldje met 100 planten. Enthousiast geworden door de enorme groei hebben we in 2005 met behulp van vrienden en familie 4500 druivenstokken geplant. In 2006 plantten we nog eens 4500 planten.

De ambitie is om een kwalitatief goede Nederlandse wijn te maken, waarbij de wijngaard op biologische wijze wordt beheerd. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt, onkruidbeheersing gebeurd mechanisch dan wel manueel.

We hebben gekozen voor soorten die zoveel mogelijk resistent zijn tegen meeldauw en andere schimmelziekten. We hebben ca 12 soorten en de komende jaren willen we bekijken welke de beste zullen zijn voor onze wijngaard.

De wijngaard ligt te zuiden van Breda aan de noordkant van Chaam. Het ligt in buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. Het grenst aan een natuurgebied.wijnvolume
rood..:
wit..: