Biologische wijngaard De Steenen Beer  
Biologische wijngaard
De Steenen Beer
e-mail
 
Eigenaar: Ad Leenaars
Oppervlakte: 800 m▓.
Druivenrassen: regent, rondo, johanniter, cabertin.
Bezoek: op afspraak
Adres: Broekdijk, 5125 NE Hulten (+7.4m. N.A.P)
Tel: 0161 223486
E-mail: contactadres@desteenenbeer.nl
Internet: www.desteenenbeer.nl

beschrijving van de wijngaard

"De Steenen Beer" is een van de oudere Nederlandse familiewijngaarden. De eigenaars zijn al in 1977 begonnen met de aanplant van hun 800 m 2 grote wijngaard. Begin 2009 zijn de alleroudste wijnstokken vervangen.

De wijngaard is genoemd naar een oude duiker onder de voormalige Hooiweg in het stroompje 'Klein Leyken'. De wijngaard ligt in de onmiddelijke omgeving hiervan in het Rijens Broek.

Wijnen van De Steenen Beer worden gebotteld in flessen van het type "Bordeaux" als "Broekse Witte" (wit), Broekse Rosse (rosÚ) en "Broekse Rooie" (rood). Dit kan zijn als wijn van een enkel druivenras , bijvoorbeeld Rondo, Regent of Johanniter (de z.g. cÚpagewijnen) maar het kunnen ook mengelingen zijn. Zo kan een rode wijn bijvoorbeeld bestaan uit Rondo, Regent en Cabertin. Het alcoholpercentage van de witte wijnen en rosÚ's bedraagt 11%, terwijl de rode wijnen 12% alcohol hebben.

Wijngaard "De Steenen Beer" is aangesloten bij de "Brabantse Wijnbouwers" die kwaliteit als het allerbelangrijkste beschouwen en daarom een intensief scholingsprogramma opgezet hebben voor de leden. De leden hebben tevens maandelijks overleg.wijnvolume
rood..:
wit..: