Slavante  
Slavante
geen e-mail
 
Eigenaar: Cees van Stiphout
Oppervlakte: 800 m2
Druivenrassen: riesling, müller-thurgau, pinot noir
Bezoek: op afspraak
Adres: Slavante 1, 6212 NB Maastricht (+78.8 m. N.A.P)
Tel: 043-3210015
E-mail: info@wijngaardslavante.nl
Internet: www.wijngaardslavante.nl

beschrijving van de wijngaard

Wijngaard Slavante is de oudste wijngaard van Nederland. De eerste eigenaar, Frits Bosch, was tevens wijnkoper. Een goede reden om een wijngaard te beginnen, zeker in Maastricht waar van oudsher al wijnbouw was geweest. De ligging van de wijngaard is perfect gekozen op een terras langs de Maas op de Oosthelling van de Pietersberg. Een terras waarvan aan te nemen is, dat er vroeger in de tijd van de Romeinen misschien al druiven hebben gestaan.

De stokken staan sinds 1967 in de mergel op een door bossen en mergelwanden omgeven en beschutte plaats.

In 1987 is de wijngaard overgenomen Maison Florop. Per 1 november 2012 is de wijngaard overgenomen door Buitengoed Slavante; het grand-café dat nabij de wijngaard ligt. De 300 aangeplante stokken zijn goed voor 2000 halve flessen (0,375 l).

Er zijn rondleidingen en wijnproeverijen mogelijk ik de wijngaard en het eigen mergelgrotje. Gezelschappen vanaf 10 personen zijn van harte welkom. Tevens kunnen er Franse spelen verzorgd worden, zoals jeu de boules en baret werpen. In de wijngaard is ook een grote picknick-tafel voor gezellige lunches. Zie voor meer informatie: www.wijngaardslavante.nl

wijnvolume
rood.:
wit...: