Wijngaard Lickebaert  
Wijngaard Lickebaert
geen e-mail
 
Eigenaar: Louise Holland en Jook Aartsen
Oppervlakte: 2000 m2
Druivenrassen: frühburgunder, ortega, bacchus, glorie v. boskoop, chardonnay, auxerrois, Rayon d'Or, chardonnay, Huxelrebe, Plantet, pinot noir, florenthal, leon millot, palatina, bianca.
Bezoek: Op afspraak.
Adres: Zuidbuurt 40, 3132 KB Vlaardingen (-2.5 m. N.A.P)
Tel/fax: 010 4603120
E-mail: wijnboerderij@hetnet.nl
Internet: www.wijnboerderijvlaardingen.nl

beschrijving van de wijngaard

De wijnboerderij is een bedrijf, dat al lange tijd fruit - en mousserende wijnen maakt van biologisch geteeld fruit. in 1989 is de mooie oude boerderij gekocht waar een wijngaard kon worden aangeplant. Een tweede perceel is later achter de boerderij ingeplant . De plantafstand is 1,80 m bij 1,25 m en er wordt als dubbel guyot gesnoeid. De wijngaard wordt omgeven door een windsingel van elzen, wilgen en essen die zorgen voor een goede beschutting. De bodem bestaat uit een kleilaag op veen.

De druiven worden geperst met een horizontale Wilmess pers. De wijn rijpt in houten vaten en een gedeelte wordt op traditionele wijze verwerkt tot mousserende wijn. De wijnen zijn te koop aan de wijngaard.

Tevens mogelijkheid om een wijnproeverij of een wijnplukkerslunch bij te wonen of te genieten van Italiaanse bufetten. Iedere zondag open terras van 12.30 uur tot 18.00 uur [apr - okt].

wijnvolume
rood.:
wit...: