Wijngaard Locht  
Wijngaard Locht
 
Eigenaar: J.Hartman en J.Hartman-Mur.
Oppervlakte: 65 m2
Druivenrassen: dornfelder, regent, Salome, VB 91-26-5 tegenwoordig cabernet colonjes, phoenix, en GF 84-27-285 (felicia), lakemont (piloze tafeldruif).
Bezoek: Na afspraak
Adres: Locht 21, 5504 KA Veldhoven (+21.3 m. N.A.P)
Tel: 040 2534986
E-mail: j.hartman3@onsbrabantnet.nl

beschrijving van de wijngaard

Midden in de oude stadskern van oud Veldhoven vindt u een kleine amateurswijngaard met 36 ranken in de wijngaard. Totaal staan er 48 ranken, waarvan diverse in de kas, maar ook in de tuin en over pergola’s vindt u wijnranken. Wij hebben diverse meeldauw tolerante rassen staan. Onderbegroeiing van klaver om op biologische wijze wijnbouw te kunnen bedrijven. Het spuiten (helaas moet dit) gebeurd met biologische preparaten, zoals ecofluet, biograppa en zwavel.

De volgende rassen regent, dornfelder, phoenix, GF 84-27-285 deze heeft tegenwoordig de naam Felicia , Salome en VB-91-26-5 welke als naam in Nederland heeft gekregen van cabernet Colonjes, staan in de wijngaard. Deze laatste twee soorten heb ik op diverse wijnstudiereizen met het Wijngaardeniersgilde in Zwitserland leren kennen. Deze soorten hebben een hoge meeldauw tolerantie waarvan VB-91-26-5, gekweekt is door Valetin Blatter. Ook hebben wij een pitloze tafeldruif de Lakemont welke eveneens meeldauw tolerant is.

De stokken staan in een zand-leembodem en geplant op een afstand van 1,50x1,50 m¹ en worden in de wijngaard gesnoeid als dubbel guyot en bij de palen als enkel guyot. De druiven worden geperst met een 25 liter waterdrukpers.Voor vergisting gebruik ik kunststof vaten en glazen ballon flessen. Er worden drie typen wijnen gemaakt, wit van de phoenix en GF 84-27-285, Rood van de dornfelder en van de regent. Alle wijnen worden als “droge” wijnen gevinificeerd.

Tevens kunt u kennis maken met diverse wijnen, gemaakt van de Druivenrassen, welke in de wijngaard staan, van biologische Duitse wijnboeren. Deze wijnen zijn zeer verrassend en aangenaam van smaak. Verder vindt u ook informatie over bijen en kunt u ook onze bijenstand bezoeken.

wijnvolume
rood.:
wit...: