Wijngoed Fromberg  
Wijngoed Fromberg
 
Eigenaar: Fam. Wiertz
Oppervlakte: 3 ha
Druivenrassen: müller thurgau, bacchus, auxerrois, riesling, pinot noir, Reichensteiner. Tevens mogelijk om mousserende wijn van de bacchusdruif te proberen
Bezoek: op afspraak iedere dag behalve zondag.
Adres: C.V. Hunsstraat 42a, 6367 JL Ubachsberg (+185.6 m. N.A.P)
Tel: 045 5754461 en fax: 045 5610913
E-mail: wijngoed@fromberg.nl
Internet: www.fromberg.nl

beschrijving van de wijngaard

De wijngaard is gelegen op de helling van de Fromberg, tussen Schin op Geul en de Ubachsberg. De stokken staan op een redelijk steile helling (16 - 25%) Zuid-West helling. De bodem bestaat uit löss met een onderlaag van kalksteen. De stokken worden gesnoeid als dubbel guyot en staan op 1,30 meter in de rij. Met het aanplanten ontstonden wat problemen omdat voor het planten gaten moesten worden gehakt in de mergel. De schuren op de Ubachsberg zijn volledig ingericht om de druivenoogst te verwerken.

Op vrijdagochtend 27 april 2007 zijn op twee nieuwe plaatsen 1550 druivenstokken met een lasergestuurde druivenstok-plantmachine aan de Ubachsbergse bodem toevertrouwd. De werkzaamheden hebben ongeveer 4-5 uur in beslag genomen. Plaats 1: Op een nieuwe locatie te weten een weiland van Aelmans te Ubachsberg dicht bij de bebouwde kom van Ubachsberg 1030 stokken. Eigenaar Jo Aelmans beheerder Wijngoed Fromberg. Plaats 2: Naast het bestaande arsenaal van de Fromberger wijngaard op de hellingen van de Fromberg 520 stokken. Eigenaar Wijngoed Fromberg beheerder Wijngoed Fromberg.

De wijnen worden vernoemd naar de druiven die er in verwerkt zijn en van de bacchus druif wordt een mousserende wijn volgens de méthode traditionelle. Een bezoek aan de wijngaard is zeker de moeite waard, zowel voor de fantastische ligging maar zeker ook voor de perfecte wijn.


- klik op een foto voor vergroting -

wijnvolume
rood.:
wit...: