Wijngaard De Oorsprong  
klik voor vergroting
Wijngaard
De Oorsprong
 
Eigenaar: Dick Moelker
Oppervlakte: 1.3 hectare.
Druivenrassen: 4100 stokken, phoenix, zalagyongye (zala), bianca en johanniter
Bezoek: op afspraak.
Adres: Zwinweg 6, 4436 NB Oudelande (+0.5 m. N.A.P)
Tel: 0113-548373 - 06-50565276
E-mail: info@wijngaarddeoorsprong.nl
Internet: www.wijngaarddeoorsprong.nl

beschrijving van de wijngaard

Zuid-Beveland is een echte fruitstreek. Vele honderden hectares zijn ingeplant met appel en perenbomen. Ook kleinfruit wordt steeds meer aangeplant, tevens worden er meer peren en kersen geplant als alternatief voor appelen. Ook op landbouwpercelen zie je een omschakeling naar de zwartebessenteelt.

Temidden van dit gebied ligt onze wijngaard De Oorsprong, een van de grootste van Zeeland. !

Het bedrijf bestaat uit 10 ha. fruitteelt, bestaande uit hoofdzakelijk peren en een klein deel appelen. De appelteelt is verliesgevend vanwege een te groot wereldaanbod, en de productie neemt wereldwijd nog steeds toe. Om het familie bedrijf een breder draagvlak te geven wordt de appelteelt omgebouwd naar wijnbouw.

Gezien het Zeeuwse klimaat en voedselrijke gronden heeft wijnbouw op Zuid-Beveland een nieuwe en grote kans van slagen.

Door de warmte uitstraling van de Ooster-en Westerschelde zijn de winters zachter en de kans op nachtvorst tijdens en na de bloei een stuk kleiner.Ook heeft Zeeland de meeste zonuren. Wat ook heel belangrijk is, is de temperatuur in de maanden september en oktober. In deze periode vindt de rijping van de druiven plaats. Door het warmere zeewater blijft de temp. in het najaar een stuk hoger. Dit komt de afrijping van de druiven en daarmee de smaak ten goede.

Kortom: wijnbouw op Zuid-Beveland heeft toekomst!!

wijnvolume
rood.:
wit...: