Biologische Wijnhoeve De Colonjes  
klik voor vergroting - wij hebben officieel ook het SKAL keurmerk -
Biologische Wijnhoeve De Colonjes
 
Eigenaar: Freek en Anita Verhoeven
Oppervlakte: 13 ha en een kas van 72 m2
Druivenrassen: regent, cabernet cortis, cabernet colonjes, pinotin, cabernet blanc, helios, riesèl, johanniter, muscaris en palatina.
EKO-keurmerk SKALnr.: 019087
Bezoek: Op afspraak worden rondleidingen verzorgd.
Adres: 2e Colonjes 4, 6562 DM Groesbeek (+36.7 m. N.A.P)
Tel: 024-3973754
Fax: 084-8833696
E-mail: freek@whdc.nl
Internet: www.wijnhoevedecolonjes.nl

beschrijving van de wijngaard

We hebben gekozen voor een biologische wijngaard en gaan daarmee voor een milieuvriendelijk geproduceerde, smaakvolle rode regentwijn, gerijpt op eikenhouten vat. Onze druivenstokken zijn aangeplant op een mooie, lichtglooiende zuidhelling in Groesbeek.

In april 2001 hebben we met ongeveer 40 vrijwilligers 2000 stokken regent aangeplant. We streven naar een beperkte opbrengst, door 's zomers veel trossen weg te snoeien. De eerste wijn van eigen bodem zal in 2003 te proeven zijn. Bovendien hebben wij een kas van 72 m2 gebouwd, waarin inmiddels verschillende druivenrassen groeien. Deze kas is tevens presentatieruimte.

De bodem heeft een loss-structuur. De druiven worden dubbel-guyot gesnoeid en door een draad-palen systeem geleid. Het groot onderhoud wordt zoveel mogelijk machinaal uitgevoerd. De eerste jaren worden de druivenstokken beschermd door groei-hulzen van 70 cm hoog. Deze groeihulzen bieden naast bescherming tegen konijnen en hazen ook een gunstig micro-klimaat.

Er is een groep vrienden en kennissen, die als "Vrienden van de Wijnhoeve" betrokken willen blijven bij de ontwikkelingen van de wijngaard, zoals de nieuwsbrief, adoptie van wijnranken en het jaarlijks terugkerend wijn-oogstfeest.

wijnvolume
rood.:
wit...: