PRESENTATIES en TRAININGEN

Voor verschillende organisatoren en op een divers niveau verzorg ik presentaties en trainingen en begeleid ik proeverijen. Zo verzorgde ik in opdracht van het Bureau voor Zuid-Afrikaanse Wijn in Nederland enige tientallen cursusavonden over Zuid-Afrika, inclusief een uitgebreide proeverij. Deze avonden waren deels bedoeld voor slijters, wijnhandelaren, supermarktinkopers, sommeliers, restaurateurs en journalisten en bestonden voor een ander deel uit ‘tailor-made’ presentaties voor filiaalmedewerkers van de grotere slijterijketens in Nederland, zoals Gall & Gall, Dirck III, Mitra en groothandel Sligro, waarbij, na een algemene introductie, het eigen assortiment Zuid-Afrikaanse wijn kritisch wordt doorgeproefd.

Ook verzorgde ik presentaties over verschillende Franse wijngebieden voor professionals en wijn-spijs workshops voor consumenten in opdracht van Sopexa, het promotiebureau voor Franse producten. Bij de wijn-spijs workshops worden altijd meerdere wijnen geproefd bij diverse gerechten, om op die manier te kunnen ervaren welke verschillen die combinaties opleveren en de beste combinaties te kunnen vinden. Verder begeleidde ik voor diverse opdrachtgevers lunches en diners, waarbij, naast het genieten van mooie gerechten en heerlijke wijnen, opnieuw de zoektocht naar de meest optimale wijn-spijs combinaties een belangrijk uitgangspunt was. Tevens verzorgde ik vele Port informatiebijeenkomsten in opdracht van de ambassade van Portugal.

Bovendien gaf ik de afgelopen jaren vele specifieke trainingen over verschillende wijnlanden en –gebieden aan het winkelpersoneel van de slijterijketens Dirck III en Gall & Gall. Ook op een aantal professionele wijnbeurzen gaf ik – technische – presentaties over diverse wijnen, wijnlanden en –gebieden en ook wijn-spijs trainingen.

Daarnaast verzorg ik regelmatig proeverijen voor enkele wijnhandels, een horecagroothandel, bedrijven, banken, zorginstellingen en particulieren.