small textbig text

Natuurlijk zoete wijnen

Als je het over dessert wijnen hebt dan gaat het meestal over de groep Vins Doux Naturels gemaakt van de Muscat druif. Natuurlijk zijn er over de hele Wereld vele soorten die allemaal bedoeld zijn om ons bij het nagerecht te laten genieten. Er bestaan zowel witte als rode varianten. Sommige kunnen ook als aperatief worden gedronken. Desserts met chocolade verdragen het best zoete wijnen van de Garnacha of Pedro Ximénez druif.

Muscat de Beaumes de Venise blanc
muscadiéres des papes blanc côtes de rhône

vin doux naturel met 15 % alc., een zeer gewaardeerde dessertwijn van de côtes du rhône

Rasteau Signature Vieilles Vigne
vin doux naturel domaine arbel

rode dessertwijn van oude grenache druiven, in fust gerijpt, zoet, rood fruit, best bij chocolade

Feilbingerter Königsgarten
Riesling Weingut Lötzbeyer Nahe Duitsland 0,375 liter

goudgeel, internationaal de meest bekroonde eiswein

ICE Wine
Chardonnay Niagara-on-the Lake Reif Estate W.Oregon Canada 0,375 liter

aparte ijswijn, exclusief door de extreme omstandigheden van oogsten en druivensoort (chardonnay)

Hanepoot 'Private Selection' wit
voorspoed western cape zuid afrika

donkergoude dessertwijn van de muscat d'alexandrie (hanepoot), krachtige muscaat aromen, met oogstjaarvermelding

Rooi Muskadel 'Private Selection' rood
voorspoed western cape zuid afrika

zeer aparte zuid afrikaanse dessertwijn van de rooi muskadel

Rietvallei Muscadel
Muskadel Rietvallei Estate Vintage Robertson South Africa

muskadel met ongewone balans van zoet-zuur, melange van gedroogd fruit, verrukkelijke afdronk, porttype

Moscato d´Asti
Araldica Vin Piemontesi S.C.A.R.L. - Italia, Moscato d'Asti D.O.C.G Piemonte

lichte aromatische witte wijn Tintelfris, romig, parelend, limoen, muskaat. Eenheerlijke dessertwijn bij zoet gebak of ijs met fruit. Serveertemperatuur 6°C tot 8°C.

Muscat de Rivesalte
Mas Llaro - Grande reserve 1998 - Vin doux naturel Frankrijk

Een mooie geconcentreerde zoete witte dessertwijn. Lekker bij zoet gebak. Serveertemperatuur 6°C tot 8°C.

Vin Santo
Vino Santo - Antinori, Vino Liquoroso Toscane

Niemand ter wereld twijfelt eraan: de Vin Santo van Antinori is een van de beste. Zowel smakend naar Madeira als Sauternes is de complexiteit van deze dessertwijn ongekend. Eerst worden de druiven langdurig gedroogd totdat slecht kleine verschrompelde druiven resten. Na persing gaat het druivensap in kleine vaatjes van zo'n 50 liter waar ze 6 jaar in verblijven op de druivenpulp van de vorige jaargangen. De Romeinen gebruikten voor deze wijn de naam passum.

- meer over dessert wijnen -
- wit droog - wit mild - rosé droog - rosé mild - rood licht - rood stevig - mousserende wijn - Champagnes - dessert wijn -