small textopvulpixelbig textopvulpixelAlt+M Enter=menu

lineline

Hartelijk welkom op de webstek van 'De Wijnhoek'. Hier ga je een nieuw tijdperk binnen; het wijn-tijdperk.

door: Gerard M.W. Koning

- gebruik van accesskey - navigatiehulp -

hallo ik ben Gerard Koning en heet u welkom op mijn website De Wijnhoek te HilversumSinds 19 Februari 1997 is deze non-commerciŽle wijninformatie pagina on-line. De Wijnhoek is ontstaan vanuit een ontembare nieuwsgierigheid naar alle facetten van wijn en wijnbouw. Sinds 1 januari 2000 is De Wijnhoek aangesloten bij Wijngaardeniersgilde Nederland en kan je mij af en toe vinden bij wijngaard de Amsteltuin in Amstelveen.

"De Wijnhoek" is een persoonlijk initiatief en is volledig onafhankelijk. Hier kan je bijna alle informatie vinden die met wijn te maken heeft. Of het nu informatie betreft over een bepaalde wijndruif, wijn, wijngaard, wijnmuseum, of wijnkoperij, hier ben je aan het juiste adres. Er is nu ook een - wijnforum - voor je vragen, persberichten, verslagen en discussie over wijn.

Blader stap voor stap door deze 'gratis online wijncursus' en je wordt uiteindelijk een echte wijnkenner of zoals wijnboer Ilja Gort zou zeggen; ‘‘een echte wijntijger’’. Wil je samen met anderen je wijnkennis verbreden of wil je een erkend diploma behalen, dan zijn er tal van - cursus-instituten - die je graag verder helpen. Heel veel plezier met je ontdekkingsreis naar de wijn. Oh ja, als je de weg kwijt bent, kijk dan even bij - site-overzicht -

De site bevat informatie over alcoholhoudende drank. Alcohol onder de 18..... nog even niet. De hersenen ontwikkelen zich tot het 24e jaar. Overmatig alcoholgebruik verstoort die ontwikkeling en dat kan van invloed zijn op het karaker en het gedrag. Ook remt overmatig alcoholgebruik de botontwikkeling en de ontwikkeling van de seksualiteit omdat het de balans tussen de hormonen verstoort.

Wijn is de bloem in het knoopsgat van de beschaving
(dichter en wijnkenner J.W.F. Werumeus Buning, 1891-1958)

line
totaal aantal bezoekers - - aantal hits: 6.506.168 -