Wijngaard Uylenbergher  
Wijngaard
Uylenbergher
Wijngaarden in BELGIË
 
Eigenaar: André Goemans
Oppervlakte: 1,2 ha.
Druivenrassen: sirius, regent, rondo, johanniter, pinotin.
Bezoek: op afspraak
Adres: Matantjesstraat 7, B3220 Sint Pieters Rode, België.
Tel.: 0032 16622645
E-mail:andre@uylenbergher.be
Internet: www.uylenbergher.be

beschrijving van de wijngaard

Het gebruik van “Uylenbergher” voor onze wijngaard heeft zijn oorsprong naar de benaming van één van de laatste mooie heuvels van de Hageland nl. de “Uilenberg”. Deze is zuidelijk gelegen van ons dorp Sint-Pieters-Rode, je bereikt de heuvel via de Langestraat die in het centrum van het dorp vertrekt. Eenmaal bovenaan zie je bij helder weer op de horizon, de Sint-Romboutstoren van Mechelen, de koeltorens van Drogenbos en met ook de torens van de streek rond Antwerpen, van een adembemend panorama gesproken!

Het zoeken naar info over wijnteelt in ons dorp tijdens de Middeleeuwen bracht ons bij een geschrift waar melding is van wijngaarden “op Ter Eeckt” , de huidige Langestraat, dus het gehucht waar wij wonen! Het was dan ook hermee dat we in 2003 de eerste druivelaars hebben aangeplant. De evolutie van deze regent, sirius en bianca resitente druivelaars was zodanig excellent dat we op 250m van onze woning een bijkomend perceel met nog eens 500 regent en 500 sirius druivelaars hebben aangeplant.

De tijd was dan ook rijp om alles semi-professioneel aan te pakken en de oogst van 2005 was van dermate kwaliteit dat we een tweede bijkomend perceel van 30 are aankochten! Volgende maand worden dan nogmaals 500 Regent druivelaars bijgeplant en volgend jaar nog eens 500 stuks, misschien sirius ofwel solaris of johanniter...

De klasse van onze wijn werd beloond met de “Hagelandse Oorsprong Benaming” en ROB TV, Radio 2 en de krant “Het Laatste Nieuws” bracht onze prestatie in de kijker! Deze opmerkelijke situatie was de aanzet tot uitbouwen van een prachtige wijnkelder waar we de eiken vaten en de flessen tentoonstellen. Bezoekers zijn altijd welkom, na afspraak, alle info kan je vinden op onze web-site www.uylenbergher.be ps: de wijnen van de oogst van 2006 is momenteel van nog betere kwaliteit dan vorig jaar!

Als grote pluim op onze Uylenbergher wijnberg mogen wij je melden dat we op de grote Megavino wijnbeurs te Brussel een gouden medaille behaalden met onze Regent 2007 barrique wijn als beste rode wijn van België!

wij hebben inmiddels de bvba Artivin opgericht en een bijkomend verkooppunt geopend te Nieuwrode

wijnvolume
rood.: 500
wit...: 350