'D Wijngaert Velt  
'D Wijngaert Velt
Wijngaarden in BELGIň
 
Eigenaar: Fam. Broos-Hayen
Oppervlakte: 1 ha.
Druivenrassen: Diverse rassen: pinot gris, auxerois.
Bezoek: Na tel. afspraak.
Adres: Naamsesteenweg 330, B3800 St.Truiden, BelgiŽ.
Tel.: 011 685872
E-mail: witte_wijn@hotmail.com

beschrijving van de wijngaard

Onze wijngaard is 1ha groot, wat toch naar Belgische normen als groot mag bestempeld worden.We kunnen natuurlijk niet tegen Duitsland en Frankrijk op, maar we proberen al van in 1991 een fijn wijntje te maken dat menig zal lusten.

In 1998 hebben we de 1ste prijs gewonnen op de internationale wijnbeurs Megavino te Brussel met onze auxerrois 1995 en in 2001 kregen we de benaming van beste pinot gris. Vanaf volgend jaar (2006) zal onze tafelwijn (8000 flessen) de benaming van herkomst bekomen.

Onze wijngaard is een middeleeuwse wijngaard van de abdij van sint-truiden. Wij zijn gesitueerd aan de pelgrimsweg naar santiago de Compostela en aan de Romeinse heirbaan Keulen-Boulogne/s/Mer. Tevens zijn we in het bezit gekomen van een militaire telefoniecentrale-bunker uit de Koude oorlog (1952) waar we een museumpje ingericht hebben en waar de bezoekers een blikje kunnen werpen op het reilen en zeilen van het wijnmaken. Er is een degustatie lokaal waar men onze pinot gris en auxerrois kan degusteren.

wijnvolume
rood.:
wit...: