De Wiegershof - Côte de Nurop  
De Wiegershof
Côte de Nurop
Wijngaarden in BELGIË
 
Eigenaar: Piet Akkermans
Oppervlakte: 5000 m²
Druivenrassen: Diverse rassen: auxerois, riesling, gewürztraminer, bacchus.
Bezoek: Na afspraak.
Adres: Planckerweg 6, B3793, Nurop Teuven, België.
Tel.: 043 812438
E-mail: geen

beschrijving van de wijngaard

Ook in de Voerstreek wordt de oude traditie van het wijnmaken weer opgepakt. In het voorjaar van 1997 zijn in Nurop-Teuven de eerste wijnstokken aangeplant op een zuidhelling. Het is een bescheiden begin met een halve hectare waarop 5 verschillende rassen geplant zijn, te weten auxerrois, pinot blanc, gewürztraminer, riesling en müller-thurgau. Het zijn wijnstokken die vooral in de noordelijke wijngebieden kunnen gedijen.

Tot voor kort heette de wijngaard "Côte de Nurop". Deze naam is niet meer van toepassing daar er inmiddels een nieuw stuk land aan de Crindael is bijgekocht, waar in het voorjaar van 2000 nieuwe wijnstokken aangeplant zijn. Voortaan heet het bedrijf DE WIEGERSHOF (dialect voor wijngaardshof), hetgeen verwijst naar de wijnbouw in vroeger tijden in de Voerstreek.

Na de officiële opening in september 2000 ligt het in de bedoeling dat mensen, die geïnteresseerd zijn in het maken en proeven van wijn van eigen bodem, in groepsverband de wijnkelders op afspraak kunnen bezoeken.

wijnvolume
rood.:
wit...: