Proefwijngaard Syntra Gent  
Syntra
proefwijngaard
Wijngaarden in BELGIň
 
Winegrower: Syntra Midden-Vlaanderen
Planted area: 3000 m≤.
Grape varieties: pinots (noir, gris), chardonnay, merlot, auxerrois, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, cabernet franc, johanniter, solaris, tempranillo
Visiting: op afspraak.
Address: Autoweg-Zuid 3, B 9051 Gent, BelgiŽ.
Phone.: (0032) 09 2228581
E-mail: gent@syntra-mvl.be
Internet: www.syntra-mvl.be

Description of the Vineyard

Proefwijngaard van Syntra-Midden-Vlaanderen, gekoppeld aan de opleiding Wijnbouwer-Wijnmaker die op de campus Gent gevolgd kan worden (Volwassenenonderwijs).

Tijdens de unieke opleiding wijnbouwer-wijnmaker leer je alles over de druiventeelt, wijnbouw en het proces van wijn maken. Je doet de nodige kennis op van de specifieke druiven, de aanleg en het onderhoud van de wijngaard maar ook alles over wijn maken.

Van druif tot fles, wordt je haarfijn uitgelegd. Naast een gedegen theoretische kennis wordt de opleiding ook met de nodige praktijk ingevuld: je zal daarbij niet alleen in de wijngaard aan de slag kunnen maar ook het proces van wijn maken praktisch mogen toepassen.

Tenslotte sturen we je niet zomaar het bos (in dit geval de wijngaard) in, we geven je bovendien de nodige bagage mee waar je op professioneel vlak allemaal rekening mee moet houden: vestigingsreglementering, specifieke wetgeving maar ook hoe zet je de wijngaard op de www-kaart? Kortom, na deze opleiding kan je jouw attest 'wijnbouwer-wijnmaker' met succes oogsten!

wine volume
red...:
white...: