De Amsteltuin Wijngaard en dagcentrum  
De Amsteltuin
Wijngaard en dagcentrum
 
Winegrower: Jan Schake
Planted area: 1.3000 m≤
Grape varieties: solaris, johanniter, pinotin, cabernet cortis en valentin blattner
Visiting: Dagelijks open. rondleidingen op afspraak.
Address: Langs de Akker 5, 1186 AD Amstelveen (-5,0 m. N.A.P)
Phone: 06 53835727
E-mail: info@amsteltuin.nl
Internet: www.zorgboeren.nl/de-amsteltuin

Description of the Vineyard

De afgelopen 7 jaar heb ik op wijngaard de Vuurlijn van ongeveer 400 m2 geŽxperimenteerd met wijnbouw. In deze periode heb ik alle denkbare fouten gemaakt. Een grote wijngaard in Amstelveen was mijn droom. In 2006 heb ik deze kunnen realiseren aan Langs de Akker in Amstelveen. In mei 2006 zijn ruim 3.200 planten en honderden palen gezet en zijn kilometers draad gespannen.

Medio 2007 wordt gestart met de bouw van een paviljoen waar bezoekers en gasten kunnen genieten van de wonderbaarlijke en inspirerende sfeer die een wijngaard uitstraalt.

Naast wijngaard zal de Amsteltuin dienst gaan doen als dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische of sociaal/psychologische problematiek, revalidanten en reintegratie-kandidaten.

Ons motto: Het Grote Genieten. We hebben in 2009 bij de nationale wijnkeuring een bronzen medaille gekregen voor ons witte genieten!

De wijngaard ligt op nog geen kilometer van de afslag 4 van de A9. Volg richting Nes aan de Amstel. Het is ook de laagst gelegen wijngaard ter wereld.

Tot ziens.
Jan en Tieke

wine volume
red.:
white...: