Wijngaard De Reestlandhoeve  
Wijngaard
De Reestlandhoeve
e-mail
 
Winegrower: John en Wilma Huisman
Planted area: 3 ha.
Grape varieties: regent, solaris, muscat-blue en johanniter
Visiting: op afspraak
Address: Hoofdweg 21, 7707 RB Balkbrug (+4.4 m. N.A.P)
Phone: 0523-648612
E-mail: info@wijngaarddereestlandhoeve.nl
Internet: www.wijngaarddereestlandhoeve.nl

Description of the Vineyard

Wijngaard “De Reestlandhoeve” is in 2003 en 2004 aangelegd op het boerenbedrijf van John en Wilma Huisman. Het oorspronkelijke melkveebedrijf heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een gemengd bedrijf met opfok van jongvee en graanteelt, waaraan de laatste jaren de wijngaard is toegevoegd. De wijngaard beslaat momenteel een oppervlakte van 3 hectare, een omvang die de komende jaren wordt uitgebreid. “De Reestlandhoeve” ligt op vruchtbare zandgrond, die bovendien van drainage is voorzien, zodat de druiven niet met hun voeten in het water staan.

De wijnbouw met zijn nieuwe druivenrassen past prima in de filosofie van John en Wilma, die reeds in 1999 volledig zijn overgegaan naar biologische bedrijfsvoering. Ook de druiven worden volledig biologisch geteeld. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.

Vanaf juni 2005 wordt er de mogelijkheid gecreëerd voor zowel individuen als groepen om nader kennis te maken met de wijngaard. Midden in de wijngaard bevindt zich een open ruimte waar verschillende groepsactiviteiten georganiseerd kunnen worden

wine volume
red.: 50%
white...: 50%