Wijngaard de Rijsakker  
Wijngaard
De Rijsakker
e-mail
 
Winegrower: Gert en Sija-Anna Hemelaar
Planted area: 1 ha. (met uitbreidingsplannen)
Grape varieties: rondo, pinotin, johanniter, solaris, VB-91-26-5, VB-32-7, muscat-blue, palatina.
Visiting: op afspraak.
Address: Raadsteeg 12, 4156 AN Rumpt (+2.3 m. N.A.P)
Phone: 0345-681157 / 06-21668967 fax: 0345-681157
E-mail: wijngaardderijsakker@hotmail.com
Internet: www.wijngaardderijsakker.nl

Description of the Vineyard

Wijngaard ‘De Rijsakker’ V.O.F. is een jonge, commerciële, wijngaard, genoemd naar de Rijsakkerweg die langs de achterzijde van de wijngaard loopt. De wijngaard is gelegen op een oude stroomrug van de Linge, een slingerend riviertje in de Betuwe. In deze streek komt veel appel- en perenteelt voor.

Onze wijngaard is in het voorjaar van 2005 aangeplant in een voormalige boomgaard. Wij telen op biologische wijze zes soorten druiven voor wijnbereiding en twee soorten die tevens geschikt zijn als tafeldruif.

In het najaar van 2007 is onze eerste, nog bescheiden, oogst te verwachten. De grondsoort in dit gebied bestaat uit rivierklei, die goed te bewerken is. Onze druivenstokken zijn geënt op speciale onderstammen, geschikt voor deze grond. De snoeiwijze die wij toepassen is de zogenaamde ‘Dubbel Guyot’. De tafeldruiven zijn aangeplant op de kopse kanten van de rijen en worden gesnoeid volgens het ‘Pendelbogen systeem’.

Onze missie is het maken van een uniek streekproduct, en het voor belangstellenden aanschouwelijk maken van de diverse aspecten van de druiventeelt en het maken van wijn. In een later stadium bieden we belangstellenden tevens de mogelijkheid zelf druiven te telen en/of wijn te maken. Wij hopen u in het voorjaar van 2007 te mogen begroeten als bezoeker van onze wijngaard. Maar ook nu al kunt u genieten van schitterende wandel- en fietstochten langs de ‘Linge’.

wine volume
red..
white..