Betuws Wijndomein  
Betuws Wijndomein
e-mail
 
Winegrower: Betuws Wijndomein
Planted area: 5,8 ha.
Grape varieties: regent, solaris, johanniter, pinotin, VB 91-26-5, VB 11-11-89-12, cabernet cortis, vilaris, muscat blue, palatina.
Visiting: Op afspraak.
Address: Burensewal 5, 4117 GC Erichem (+3.3m. N.A.P)
Phone: 0344 572748
E-mail: info@betuwswijndomein.nl
Internet: www.betuwswijndomein.nl/

Description of the Vineyard

Betuws Wijndomein is in 2004 begonnen met wijnbouw. Op de kalkhoudende rivierklei in de Betuwe is 1 ha druiven aangeplant. De Betuwe is een fruitteeltgebied bij uitstek, De wijnstokken, geselecteerd op meeldauwtolerantie en vroegrijpheid, blijken ook goed te gedijen in dit gebied. Naast akkerbouw en perenteelt, lijkt de wijnbouw op dit bedrijf een veelbelovende nieuwe tak te worden, waarin een grote uitdaging ligt. De druiven en de wijn worden ecologisch geproduceerd, er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen.SKAL houdt hierop toezicht.

De wijngaard beslaat momenteel een oppervlakte van 2 hectare, in het voorjaar 2007 wordt 2,25 ha bijgeplant.

In 2006 zijn de eerste druiven geplukt, de kwaliteit hiervan is veelbelovend. De druiven worden in eerste instantie nog verwerkt bij een collega wijnboer, er wordt echter gewerkt aan een eigen kelder. Van de beperkte 1ste oogst van 2006 worden ongeveer 2000 flessen exclusieve streekwijn gebotteld. Er wordt een droge witte wijn (johanniter), een half-zoete witte wijn (solaris), een fruitige rode wijn (regent) en een tanninerijke rode wijn (regent-barrique) gemaakt. Daarnaast wordt er ook nog een drank gemaakt volgens het “Grappa-principe”.

Vanaf mei 2007 zijn de eerste wijnen verkrijgbaar. Hiernaast kunnen er ook altijd rondleidingen, proeverijen en lezingen (ook op andere locaties) georganiseerd worden. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Momenteel (2010) zijn er in de wijngaarden 16000 stokken aangeplant.

wine volume
red..:50%
white..:50%