Wijngoed Montferland  
Wijngoed
Montferland
e-mail
 
Winegrower: leon en Magda Masselink
Planted area: 3,0 ha.
Grape varieties: regent, rondo, johanniter, merzling.
Visiting: na afspraak
Address: Munsterweg 4, 7081 HJ Gendringen (+14.1m. N.A.P)
Phone: 0315 386280 - 06 20489536
E-mail: lgj.masselink@hetnet.nl
Internet: http://www.wijngoedmontferland.nl/

Description of the Vineyard

Wijngoed Montferland is een echt familiebedrijf. leon en Magda Masselink zijn de trotse eigenaren van de wijngaarden "'t Bergherbos" en "het Oerlegoed", maar zij doen dit zeker niet alleen. De kinderen Rianne, Peter, Bart en Tom willen hun steentje al bijdragen.

De twee wijngaarden zijn gelegen op verschillende locaties. In het oude buurtschap "de Wals", tussen Gendringen en Netterden ligt Wijngaard "het Oerlegoed". Wijngaard Oerlegoed is aangelegd aan de Munsterweg op 1.5 ha kleigrond. Monumentale boerderijen, statige oude bomen, heggen en weilanden typeren dit agrarisch gebied aan de Duitse grens.

De tweede wijngaard, "ít Bergherbos", is gelegen op een steenworpafstand van het fraaie kasteel Bergh. De wijngaard wordt bereikt via een wandeling door een prachtig bos, "de Plantage". Voor wijnbouw is deze plek zeer geschikt vanwege de gunstige helling, de beschermende werking van de bomen van het Prinsessenbosje en de invloed van de wind.

Met veel enthousiasme en trots zullen we u op ons Wijngoed rondleiden. Samen met u stellen we een op 'maatgesneden' programma samen.

wine volume
red..:
white..: