Zwirs wijngaard  
Zwirs wijngaard
e-mail
 
Winegrower: Familie Zwirs
Planted area: 1 ha. (2008)
Grape varieties: solaris, johanniter, cabernet cortis, pinot noir.
Visiting: op afspraak
Address: Groene weg 1, 1703 RL Heerhugowaard - Oterleek (-3.3m. N.A.P)
Corr. Address: Bergeonstraat 25, 1851 KB Heiloo.
Phone: 06-22451427
E-mail: info@zwirs.com
Internet: www.zwirs.com

Description of the Vineyard

De passie voor wijngaarden is ontstaan toen we in 1995 een aantal maanden in Sonoma Californie woonden. Vrienden hadden daar wijngaarden en we hebben mee mogen genieten van het geweldige leven als wijnboer. Terug in Nederland bleef het knagen, er is overwogen om naar het buitenland te emigreren en daar een wijngaard te beginnen totdat we er achter kwamen dat wijnbouw in Nederland mogelijk was.

In 2004 zijn we voorzichtig begonnen met 80 druivenstokken. Ondertussen werd er hard gestudeerd en geinvesteerd op kennis gebied. In 2005 gingen de volgende 1000 planten de grond in. Deze planten zijn in 2008 klaar voor de eerste serieuze druiven oogst. Elk jaar breiden we rustig uit. In 2008 wordt er in de wijnkelder overgeschakeld van proefdraaien met ballonflessen naar productie met speidel tanks voor het maken van Nederlandse wijn.

Zo bouwen we onze passie langzaam uit naar serieus bedrijf en hopen we in de toekomst van onze liefde ons werk te kunnen maken.

De Zwirs wijngaard is op afspraak te bezoeken. Tevens zijn er een aantal open dagen. Voor meer informatie bezoek onze website.

Kijk voor informatie over het gezamenlijk initiatief van de Noord-Hollandse wijnboeren ter promotie van de wijnbouw en wijnen in de provincie Noord-Holland. www.noordhollandsewijnboeren.nlwine volume
red..:
white..: