Wijngaard Duetinghem 838  
Wijngaard
“Duetinghem 838”
e-mail
 
Winegrower: Paul Nieuwenhuis
Planted area: 1 ha.
Grape varieties: pinotin, cabernet cortis, cabertin, cabernet blank, riesel, solaris, johanniter.
Visiting: op afspraak
Address: westermaatweg 7, 7008 AW Doetinchem (+11.1m. N.A.P)
Phone: 0314 366445 / 06 48924842
E-mail: pitt38@kpnmail.nl
Internet: www.wijngaardduetinghem838.nl

beschrijving van de wijngaard

Sinds 2006 bestaat er in Doetinchem een prachtig stuk nieuwe natuur. Tegen de Kruisbergse bossen aan ligt hier, verscholen achter de tuinderij van de Wedeo en tegen de oevers van de Oude IJssel aan, Doetinchems eerste professionele wijngaard met de naam “Wijngaard Duetinghem 838”.

Waarom hebben wij voor die naam gekozen? In het stadsarchief van de gemeente Doetinchem staat dat de eerste notering van de stad Doetinchem in het jaar 838 was en wel onder de vermelding van: "Villa Duetinghem".

Bij de oprichting van de wijngaard was de naam bedenken dan ook de "kleinste inspanning" . De inspanningen die geleverd zijn om 3500 wijnstokken de grond in te krijgen, de grondbewerking goed voor elkaar te krijgen en het plaatsen van het geleidingssysteem op tijd af te krijgen dat waren hele klussen. Maar het resultaat mag er zijn: een prachtig aangelegde wijngaard met daarop diverse verschillende wijndruivensoorten.

Er is gekozen voor zeven wijndruiven vier witte en drie rode, alle druiven stammen af van de druivensoorten: sauvignon blanc, riesling, Chardonnay (2maal), cabernet sauvignon, pinot noir en Syrah. Deze wijndruiven zullen eenieder verschillende wijnen gaan leveren. De ene wijn zal uitgebouwd worden op hout en de andere op roestvrij staal opdat voor iedere wijn de geuren en kenmerken van iedere druif geheel tot zijn recht komt.

Graag nodigen wij u uit om onder het genot van een heerlijk glas wijn de resultaten van onze inspanningen te komen bewonderen en te proeven.wine volume
red..:
white..: