Wijngaard Primavera  
Wijngaard
Primavera
e-mail
 
Winegrower: Marco en Vicky Verhagen
Planted area: 225 mē.
Grape varieties: regent, leon millot.
Visiting: op afspraak
Address: Oostbroekselaan 64, 3584 BD Utrecht (+1.0m. N.A.P)
Phone:
E-mail: marluvic@planet.nl
Internet: www.wijngaard-primavera.nl

Description of the Vineyard

Begin 2008 zijn we begonnen met de opzet van een wijngaard in de stad Utrecht. Na het bemachtigen van een stukje grond in de omgeving van Rijnsweerd konden we beginnen met de aanplant van de druivenplanten en het slaan van de palen.

We hebben gekozen voor 2 druiven soorten en wel Leon Millot en Regent. Twee blauwe druiven dus. Dat jaar werd gezien als een jaar waar meer ervaring kon worden opgedaan met alles wat met het kweken van druiven te maken heeft. We hebben de beschikking over 225m2 grond. In 2008 hebben we 12 druivenstokken aangeplant. Het eerste jaar was een succes. We hadden besloten om zo hier en daar een eerste trosje druiven te laten hangen en hier een zeer kleine hoeveelheid wijn van te maken. Deze wijn is voor zover we kunnen overzien van prima kwaliteit.

Door dit eerste succesje zullen we in 2009 de wijngaard verder uitbreiden. Iedereen die eens wil zien hoe we onze wijngaard verder vormgeven is van harte welkom (wel even een afspraak maken). Een glas wijn staat altijd klaar!!!

wine volume
red..:
white..: