Biologische wijngaard El placer  
Biologische Wijngaard
El placer
 
Eigenaar: Johan en Lidwien
Oppervlakte: 0,35 hectare
Druivenrassen: 900 regent, 500 rondo
Bezoek: op afspraak
Adres: Groene Velden 138-140, 8211 BD Lelystad (-4.7 m. N.A.P)
Tel.: 0320-214976
E-mail: info@wijngaardelplacer.nl
Internet: www.wijngaardelplacer.nl/

beschrijving van de wijngaard

In het jaar 2000 begonnen Johan en Lidwien met de aanleg van de wijngaard ten noorden van Lelystad. El placer (is spaans voor 'het plezier') is een wijngaard op een grondstuk van 0,5 hectare, waarvan 0,35 ha. aangeplant met 1400 wijnstokken : 900 regent-stokken, en 500 rondo. Beide rassen zijn meeldauw-resistent, en geschikt voor de klimaat-omstandigheden in nederland. Wij maken er lekkere rode wijnen van. El Placer ligt op de Groene Velden – een project van 55 ha. bedoeld voor kleinschalige ecologisch-agrarische bedrijven, even ten noorden van de bebouwde kom van Lelystad.

El Placer is 1 van de 3 grotere SKAL-erkende biologische wijngaarden in Nederland, waar dus geteeld wordt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen.

Onze zelf gemaakte wijn verkopen we niet per fles aan huis. We werken met zgn. 'wijnabonnementen', waarbij bestellers op contract 6 of 12 flessen per jaar afnemen, gedurende 6 jaar.

In 2007 verwachten we de maximale opbrenst van 1200 liter te maken. De wijn bewaren een jaar lang in zogenaamde 'drijfdekseltanks' en wordt daardoor niet blootgesteld aan zuurstof, en oxideert dus minder. Pas op het moment van afleveren wordt de wijn gebotteld.

Meewerken in onze biologische wijngaard kan ook. Bent u geïnteresseerd, Neem dan gerust contact op.

Bijzonderheden : camping / wandel- fietsroute.

wijnvolume
rood.:
wit...: