Wijnhoeve "De Veluwe"  
Wijnhoeve
“De Veluwe”
 
Eigenaar: Ben en Nanny Schut
Oppervlakte: 1,5 ha.
Druivenrassen: regent, rondo, nero, Salome, johanniter, seyval-blanc, solaris
Bezoek: op afspraak.
Adres: Lontweg 1, 6731 EN Otterlo (+25.2 m. N.A.P)
Tel: 0318-592280
E-mail: info@wijnhoevedehogeveluwe.nl
Internet: www.wijnhoevedeveluwe.nl/

beschrijving van de wijngaard

In 2003 zijn wij gestart met het aanleggen van de wijngaard. Op deze wijngaard staan 4 verschillende soorten druivenrassen, totaal 500 stuks te weten seyval-blanc, regent, nero en Salome.

In 2004 hebben wij de tweede wijngaard aangelegd, hier zijn nog eens 1170 druivenstokken aangeplant, dit zijn johanniter, regent, rondo en Salome.

Wij kunnen dit jaar al wat oogsten van de regent van 2003 om daar rode wijn van te maken. Onze eerste echte oogst was in 2005 met groot succes.

Wij nodigen U van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in onze wijngaard, en de wijnen te komen proeven van Nederlandse bodem.

We hebben ook samen met twee andere wijngaarden de Veluwse wijnroute opgezet. De Veluwse wijnroute is een fiets- en autoroute die u brengt naar drie wijngaarden, elk met zijn eigen liggin, sfeer en wijnen. Wat hen verbindt is de passie voor de druiventeelt, het maken van wijn en hun ligging op de prachtige Veluwe. Wanneer u gebruik maakt van deze route, krijgt u per wijngaard en rondleiding en een glas wijn aangeboden. www.veluwsewijnroute.nl

Voor informatie en kaartverkoop kunt u terecht bij de plaatselijke VVV kantoren.

Bijzonderheden: camping / wandel- fietsroute.

wijnvolume
rood.:
wit...: