Domein Aldenborgh, Biologische wijnbouw  
Domein Aldenborgh
e-mail
 
Eigenaar: Gerrie en Peter Pelzer
Oppervlakte: 2 ha.
Druivenrassen: riesling, pinot gris, auxerrois
Bezoek: Op afspraak.
Adres: St. Agathastraat 3, 6287 AJ Eys (+113.2 m. N.A.P)
Tel: 043 4511927 (na 19.00 u)
E-mail: info@aldenborgh.nl
Internet: www.aldenborgh.nl

beschrijving van de wijngaard

Dal van Eys met op de zuidhellng Domein AldenborghDe 2 hectare grootte wijngaard is gelegen op de zuidhelling van het beekdal van de Eys. De ondergrond van de wijngaard bestaat uit een combinatie van Gulpenerkrijt en Kunradersteen. Deze unieke minerale bodem geeft de Eyserwijn zijn unieke karakter. Wijnproeven en een rondleiding behoren op afspraak tot de mogelijkheden. Een langer verblijf? Geen probleem het Mergelland heeft veel te bieden. (klik foto voor vergroting)

Domein Aldenborgh is een SKAL-aangesloten bedrijf.
Het ECO-keurmerk wordt echter nog niet vermeld omdat de introductieperiode nog niet verstreken is.

Wij zijn ervan overtuigt, dat de biologische aanpak de basis vormt voor topwijn. In onze wijngaard is nooit met chemische gewasbeschermingsmiddelen of onkruidbestrijdingsmiddelen gewerkt. We maken bovendien uitsluitend gebruik van natuurlijke mest. De stalmest wordt met biologisch-dynamische geprepareerd, waardoor deze via het bodemleven een optimale plantenvoeding wordt.

Domein Aldenborgh is aangesloten bij de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois.
In 2005 werd Domein Aldenborgh door de Internationaal werkende Confrérie verkozen tot Wijngaard van 2005 van de beide Limburgen.. Wij ervaren deze titel als een hele eer. Het is bovendien een hart onder de riem en bevestigt, dat we met onze biologische bedrijfsfilosofie op de juiste weg zijn. .

wijnvolume
rood..
wit..