Domein de Wijngaardsberg  
Domein
de Wijngaardsberg
e-mail
 
Eigenaar: Jules Nijst
Oppervlakte: 2,5 ha.
Druivenrassen: auxerrois, pinot gris, pinot noir, chardonnay.
Bezoek: na afspraak
Adres: Wijngaardsberg 2, 6235 ND Ulestraten (+125.4m. N.A.P)
Tel: 043 3580872, 06 29554699
E-mail: info@dewijngaardsberg.nl
Internet: www.dewijngaardsberg.nl

beschrijving van de wijngaard

Er is eeuwenlang wijn verbouwd in de omgeving van Meerssen,onder meer op de Wijngaardsberg in Ulestraten,de heuvel die het prachtige dal van Waterval begrenst. In de Franse tijd komt een einde aan de wijnbouw in deze streek; echter in 2002 werd deze traditie in ere hersteld met de aanplant van 2200 wijnstokken van de rassen auxerrois en pinot gris. Goede wijn ontstaat niet in de kelder maar in de wijngaard,en de omstandigheden op de Wijngaardsberg zijn werkelijk ideaal! De Limburgse löss is bij uitstek geschikt voor wijnbouw ; löss is een door de wind aangevoerde afzetting die dateert uit de laatste ijstijd.Löss bevat kwarts,veldspaat en kalk in een ideale verhouding,is rijk aan mineralen en levert een uitstekende vochthuishouding.Löss vormt in opmerkelijk veel bekende wijngebieden de teellaag. Onder de löss bevinden zich zand-en kiezelafzttingen en daar weer onder het Maastrichtse mergel. Een complexe ondergrond,die de ingrediënten levert voor onze mooie Limburgse landwijnen. De wijngaard is gelegen op een zuid-oostelijke helling,zodat de zon volop haar werk kan doen en de wind er voor zorgt dat na ’n regenbui de stokken snel weer droog zijn. De net even iets warmere zomers doen de rest.

Onze auxerrois is heerlijk fruitig met ’n bloemig aroma en is bij uitstek geschikt voor een warme zomeravond.De pinot gris is wat complexer van aard, een beetje strenger misschien, mooi fruit met die typische pinot gris neus; heerlijk bij vis en asperges.

Wij geven veel aandacht aan onze wijngaard en genieten daar elke dag weer van ; wij hopen dat men net zo van van onze wijn zal kunnen genieten…

wijnvolume
rood..:
wit..: