Château du Lac  
Château du Lac
geen e-mail
 
Eigenaar: Huib van der Meer
Oppervlakte: 400 m2
Druivenrassen: thriomphe d'alsace, maréchal foch, léon millot, regent, cabernet cortis, johanniter, phoenix, solaris.
Bezoek: na telefonische afspraak.
Adres: Napoleonsbaan Noord 23, 5991 NT Baarlo (+22.8 m. N.A.P)
tel: 077 4771492

beschrijving van de wijngaard

De wijngaard met de naam "du Lac" ( de franse vertaling van de naam van de eigenaar) is sinds 1983 gelegen op het terrein van de volkstuinvereniging "De Sjoefel" te Baarlo en heeft een oppervlakte van 400m2.

Niet resistente soorten druivenstokken als Riesling en Müller Thurgau zijn rond 2002 vervangen door de hierboven genoemde resistente soorten. Er staan nu 150 stokken op een afstand van 1,50 meter bij 1,50 meter. De lemige zandgrond wordt bijgemest met kalk en kunstmest. De rijen staan Noord-Zuid om zoveel mogelijk zonneschijn op te vangen. De planten zijn opgebonden volgens het dubbele guyot-systeem. Weiland begrenst de Noord- en Oostzijde van de wijngaard.

De druiven worden in de eigen wijnkelder gekneusd en geperst. De blauwe druiven krijgen een pulpgisting van enkele dagen. De witte druiven worden een dag met pectoenzymen behandeld. Na klaring met Bentonietklei, vindt de gisting plaats. Deze gisting gebeurt in glazen balonnen flessen of in 60 liter vaten.

Het bottelen wordt op het eind van de zomer ( overjaring) gedaan. De oogst vindt eind september en in oktover afhankelijk van het weer plaats. De gemiddelde opbrengst is 120 liter rode wijn en 60 liter witte.

wijnvolume
rood.:
wit...: