De Losserhof  
De Losserhof
 
Eigenaar: De Losserhof
Oppervlakte: 0.75 Ha.
Druivenrassen: Diverse rassen: triumph, aurora, noa, clinton en dornfelder.
Bezoek: na telefonische afspraak vijdagmiddag 1 x p/m.
Adres: Oldenzaalsestraat 134, 7581 PW Losser (+40.5 m. N.A.P)
Tel: 0541-587514
E-mail: wijnmakerij.losserhof@detwentsezorgcentra.nl

beschrijving van de wijngaard

De wijngaard is een onderdeel van een dienstencentrum voor mensen met een verstandelijke handicap de Losserhof. Er zijn een aantal arbeidsafdelingen die voor de deelnemers een zinvolle dagbesteding bieden. Naast een inmakerij, kaarsenmakerij, leerbewerking, keramiek is er ook een wijnmakerij. Hier werken overdag zo'n 12 deelnemers van 09.00 tot 17.00 uur.

Veel zaken van het wijnmaken worden opgesplitst zodat er voor iedereen een taak is weggelegd. Er worden kisten met fruit, vruchten en bloemen verwerkt tot vruchtenwijn, zoveel mogelijk met gebruikmaking van fruit van eigen terrein.

In 1994 is er een wijngaard aangeplant die zo'n 500 meter van de wijnmakerij verwijderd is. De wijngaard heeft de grote van een voetbalveld en is voor 3/4 beplant, er staan zo'n 300 plantenin de wijngaard. Totaal staan er 16 verschillende rassen. De ligging is Oost-West en heeft de hele dag zon, en is het de meest Oostelijke wijngaard van Nederland.

De wijngaard wordt verzorgd door de bewoners van de Losserhof. Zij snoeien, mesten, oogsten de druiven en maken hier wijnvan. De produktie is ongeveer 600 l per jaar incl. de vruchtenwijnen. Er wordt niet gespoten met chemische middelen.

Naast de wijngaard ligt de kinderboerderij die elke dag is geopend ook in het weekend. Er is een stal met verschillende dieren, een boomgaard, een visvijver en ook een Twentse tuin die een bezoek meer dan waard is. Voor de dorstige bezoeker is er een café waar men zowel binnen als buiten op het terras kan genieten van een drankje.

Een aanrader is de cadeauwinkel van de LosserHof. De winkel is geopend van: Maandag t/m donderdag van 13.30-17.00 uur Vrijdag en zondag van 13.30-16.30 uur Zaterdag's gesloten. U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan de kinderboerderij en wijngaard die vrij toegankelijk zijn.

wijnvolume
rood.:
wit...: